Фантастичен Mercedes-Benz CLS комби

За да не издребнява съвсем, Mercedes-Benz нарича колата CLS Concept Shooting Brake, но петте врати издават гигантския авантюрист като комби. Автомобилът е достатъчно голям, за да може концерн като Daimler да вложи Прочети »

4 причини защо да изберем Toyota Prius V 2012

Toyota Prius е един от най-модерните масови автомобили днес. Неговият възход в очите на потребителите се дължи най-вече на модерния подход на Toyota да създадат масов хибрид за пазара. През последните години Прочети »

Обновен VW Phaeton

Volkswagen ще покаже обновения си гигант Phaeton в Пекин. Синът на Хелиос е една от най-луксозните и неуспешни лимузина на пазара. Призванието му преди 8 години беше да изненада Mercedes-Benz S-class и Прочети »

Автосалон Варна 2012 – Гранд Ауто

Автомобилните изложения във Варна се превърнаха в практика през последните години. Тазгодишният автосалон във Варна носи името Гранд Ауто и вчера бе посетено в Гранд Мол Варна от стотици автомобилни фенове и Прочети »

Opel Astra 1.6 2010 Sport

Opel, които са собственост на General Motors е една доста разпространена у нас марка автомобили. Най-честата асоциация в България с Opel Astra обаче си остават полицейските патрулки. Един интересен факт е, че Прочети »

Opel Insignia – един елегантен седан за цялото семейство

Един от моделите на Opel, който те се надяват да стане доста популярен сред хората се казва Insignia. Колата вече се доказа като изключителна и спечели престижния приз – автомобил на годината Прочети »

 

Фантастичен Mercedes-Benz CLS комби

Mercedes-Benz CLS Shooting Brake - комби

За да не издребнява съвсем, Mercedes-Benz нарича колата CLS Concept Shooting Brake, но петте врати издават гигантския авантюрист като комби. Автомобилът е достатъчно голям, за да може концерн като Daimler да вложи в него всичките си модерни и полезни идеи. Главно по отношение на лукса.

Диодните фарове включват пет режима на работа: за града, за магистралата, за мъгла, за завои и за промяна на лентата. Безкрайното предно стъкло вече ни е познато от Fascination, показан през 2008 като прототип на E-class. И от C3 на Citroen, де! Тук то пак достига до задния капак, но този път акцентът е върху интериора. И този път прототипът е за новия CLS. Комби феновете в офиса нямат нищо против Mercedes да продължи с тези разкошни концепции…

Влизайки в интериора не ти се иска да откъснеш поглед. Четирите седалки са напълно самостоятелни. Мястото на водача е прегледно и светло. Ето кола, на която не би й вървяла тъмна кожа. Воланът има повече възможности за контрол от централната конзола. Аналоговият часовник с емблемата на Mercedes-Benz великолепно е наместен между вентилационните отвори. Shooting Brake не е кола за мутри, а за хора със стил.

На задните седалки идилията е почти идентична, но изчистеният дизайн ще отстъпи място на високотехнологични екрани и развлекателни системи, когато дебютира в серийния CLS.

Гнездата за лаптопи в багажника са четири, което ни хвърли в тих екстаз, значи можем да се помолим на продуцентите да ни я купят като служебна. Силен довод в тази насока е икономичният V6 от съвсем ново поколение, който Mercedes щедро форсира до 306 турбо коня. Ако от това зависи живота ни, ще се откажем от Maybach килимчетата на пода, само защото понякога в Европа вали пепел и ще ги изцапаме…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *