Фантастичен Mercedes-Benz CLS комби

За да не издребнява съвсем, Mercedes-Benz нарича колата CLS Concept Shooting Brake, но петте врати издават гигантския авантюрист като комби. Автомобилът е достатъчно голям, за да може концерн като Daimler да вложи Прочети »

4 причини защо да изберем Toyota Prius V 2012

Toyota Prius е един от най-модерните масови автомобили днес. Неговият възход в очите на потребителите се дължи най-вече на модерния подход на Toyota да създадат масов хибрид за пазара. През последните години Прочети »

Обновен VW Phaeton

Volkswagen ще покаже обновения си гигант Phaeton в Пекин. Синът на Хелиос е една от най-луксозните и неуспешни лимузина на пазара. Призванието му преди 8 години беше да изненада Mercedes-Benz S-class и Прочети »

Автосалон Варна 2012 – Гранд Ауто

Автомобилните изложения във Варна се превърнаха в практика през последните години. Тазгодишният автосалон във Варна носи името Гранд Ауто и вчера бе посетено в Гранд Мол Варна от стотици автомобилни фенове и Прочети »

Opel Astra 1.6 2010 Sport

Opel, които са собственост на General Motors е една доста разпространена у нас марка автомобили. Най-честата асоциация в България с Opel Astra обаче си остават полицейските патрулки. Един интересен факт е, че Прочети »

Opel Insignia – един елегантен седан за цялото семейство

Един от моделите на Opel, който те се надяват да стане доста популярен сред хората се казва Insignia. Колата вече се доказа като изключителна и спечели престижния приз – автомобил на годината Прочети »

 

Информация за газовите уредби

Информация за газовите уредби

Можете да поставите, в зависимост от автомобила, който притежавате, някои от следните системи:

 • Метанова уредба;
 • Газов инжекцион;
 • Газова уредба.


Задавали ли сте си въпросът Защо имам нужда от газова уредба? И най-важното с какво ще подобри ежедневието?

Когато си отговаряте на тези въпроси, Вие реално търсите и доста добре обосновани отговори, които наистина биха могли да ви убедят да сложите газова уредба. Всичко по реда си.

Въведение:

Газова уредба в багажник

Газова уредба в багажник

Като за начало ще обърнем внимание на пропан-бутана, който смесвайки се с въздуха образува горивната смес, която се разпределя равномерно в цилиндрите на двигателя и изгаря напълно. Това не позволява образуването на нежелания нагар по запалителните свещи и клапаните. Интересно е, че този тим горивна смес удължава живота на двигателя, поради факта, че прави силна експлозия, която намалява износването на цилиндрите. Друг известен факт е, че вредните емисии, които се отделят във въздуха са в пъти (от 3 до 4) по-малко в сравнение с бензина. И една от най-привлекателните причини, поради която много хора поставят газови уредби в колите си е ниската цена на газта – около 1,5-2 пъти по-ниска от цената на бензина. Това означава само едно за Вас – по-малко разходи за гориво.

Какво представлява стандартната газова уредба?

Разглеждайки я анатомично, тя се състои от електромагнитни клапани за газ и бензин, смесител, изпарител и резервоар за гориво (бутилка в повече случаи). Към този тип газови уредби има възможност за монтаж на ламбда контрол, ключ за отчитане на горивото, превключвател, емулатор и други допълнителни елементи. В голяма степен тези допълнителни елементи зависят и от самия автомобил и по конкретно – нуждите, които има двигателя. Стандартната газова уредба е често избиран вариант поради ниската си цена (най-ниска от изброените горе системи), както и защото се монтира най-често на автомобили произведени между 1996та и 1998ма година. Този тип газова уредба не може да се монтира в около 80% от автомобилите, произведени след 1998ма година.

Какво представлява газовия инжекцион?

Нека започнем с предимствата, тъй като една от най-предпочитаните системи:

 • Намалява вредните емисии;
 • Удължава живота на двигателя 3 пъти повече;
 • Двигателното масло губи способностите си по-бавно;
 • Оптимизира бюджета за гориво до 50% надолу;
 • Работи безшумно и не отнема от мощността в сравнение с бензина.
Превключвател за газова уредба

Превключвател за газова уредба

Ако сте се питали как работи газовия инжекцион, то отговора е един – по същия начин като бензиновия. Благодарение на вградения компютър системата превръща импулсите на бензиновите инжектори в сигнал за газовите дюзи, което по никакъв начин не се отразява при работата на двигателя. Ето защо газов инжекцион може да се монтира свободно и на по мощни коли (над 200 кс.). Този тип система има добри параметри, когато става дума за мощност, сигурност, надеждност и икономичност. Системата позволява също така да се монтира и на автомобили с електронно многоточково впръскване на горивото. За да подсигурите правилната работа на двигателя и безпроблемното шофирани, е нужно да направите правилен избор както за марка, модел и производител, така и сервиз (специалисти с опит). В повечето случаи тези решения се взимат на място от компетентни хора, занимаващи с монтаж и поддръжка на газови уредби и инжекциони. Тяхната консултация се явява решаваща.

Какво представлява метановата уредба?

Метановата уредба има няколко характерни неща, които трябва да се знаят:

 • Предоставя точно и прецизно управление на подаването на гориво в двигателя;
 • Тя има 2 защитни клапана, предпазващи системата от възможно аварии или злополуки;
 • Поставянето й се извършва при ясна преценка на самия автомобил;
 • Метанът е по-евтин от газта, което го прави предпочитана алтернатива на шофьорите с много часове зад волана.

Можете да разгледате тук, газови уредби, газови инжекциони и метанови уредби. Всички те вървят с гаранция и професионално обслужване през годините.

One Response to Информация за газовите уредби

 1. Stefan каза:

  Изключително полезна информация!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *